* Rode kool ovenschotel

Geplaatst op vrijdag 04 november 2016 @ 15:00 , 80 keer bekeken

                         

Ingrediënten:
1 kg kruimige aardappel    
2 el olie    
500 g rundergehakt    
peper en zout
2 tl karwijzaad    
600 g gesneden rodekool    
2 zoete appels    
150 ml melk    
4 el paneermeel    
 40 g boter    

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de olie en bak het gehakt bruin en rul. Voeg de rodekool, peper, zout en het karwijzaad toe en laat in 10  min. warm worden. Roer regelmatig.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en pureer met de pureeknijper of -stamper. Voeg de melk en appel toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.  Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree erover. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de boter er in kleine klontjes over. Bak ca. 30 min in de oven.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: