* Paddenstoelensoep

Geplaatst op woensdag 19 oktober 2016 @ 13:29 , 54 keer bekeken

Ingrediënten:
1 rode ui
400 gr gemengde paddenstoelen (bv. kastanjechampignons, cantharellen, shii-takes, oesterzwammen)
2 teentjes knoflook
klontje boter
100 ml kookroom
tijm
1 liter groentebouillon
peper en zout
peterselie
 
Bereidingswijze:
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan en voeg de ui en knoflook toe en fruit een paar minuten aan. Snijd de paddestoelen in stukken en voeg samen met wat tijm toe aan de pan. Bak ze ongeveer 10 minuten op matig vuur totdat het meeste vocht verdwenen is. Schep ongeveer de 1/3 deel uit de pan en bewaar apart. Voeg de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook. Zet het vuur uit en pureer de soep fijn. Roer de kookroom er door heen en breng weer aan de kook. Proef of er eventueel nog wat zout of peper moet. Schep als laatste de bewaarde paddestoelen bij de soep en verwarm nog een minuutje mee. Schep de soep in borden of kommen en bestrooi met wat gedroogde of verse peterselie.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: